Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ay köfte
Ay köfte
Pratik Ay köfte Tarifi

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Malzemeler:
300 gr dana kıyma
300 gr hindi kıyma
1 büyük baş soğan
yarım demek maydanoz
yarım kepek ekmeğinin içi
tuz
karabiber

içinin malzemeleri
yarım kilo kabak (tavla zarı doğranmış)
3 küçük boy havuç (tavla zarı doğranmış)
1 fincan sıvıyağ

Hazırlanışı: Bir kaba, rendelenmiş soğanlar, dana kıyma ve hindi kıyma, ekmek, maydanoz, karabiber, bir tatlı kaşığı tuz konularak iyice karıştırılır. Streç film tezgaha serilir. Köfte streç film üzerinde açılabilen incelikte açılacak. Ve içine sotelenmiş kabak ve havuç yerleştirilerek streç film vasıtasıyla sarılacak. Ilık su yardımıyla daire şekline getirilecek. Tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızırana kadar pişirilecek. Köftenin ortasına pilav konularak sunulabilir.

Aşçının notu: Hindi etinin dokusunda sıkıştırıcı özelliği olduğu için yumurta koymaya ihtiyaç olmuyor. Hindi eti bu kıymayı topluyor.

Hindi etinin iri olması köfteye çok güzel bir lezzet veriyor.

Afiyet olsun


Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri