Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğköfteden lezzetler
Çiğköfteden lezzetler
Pratik Çiğköfteden lezzetler Tarifi

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Malzemeler:
çiğ köfte hamuru
kroket için: bir miktar un
kızartmak için: sıvıyağ
servis için: lavaş, pide, yeşillik

Hazırlanışı: Eti çiğ yiyemeyenler çiğköfteden dürüm, çiğ köfte hamburger ve çiğ köfte kroket yapabilirler. Çiğköfte dürüm için, çiğköfte hamurundan küçük parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Çok hafif yağlanmış tavada kızartın. Lavaşa marul yaprağı serin. Üzerine kızarttığınız küçük köfteleri yerleştirin. Dürüm şeklinde sarın. Yanında salata ile servis edin. Aynı şekilde hamburger köftesi gibi büyük bir köfte yapıp yine yağda kızartın. Hamburger ekmeği veya pidenin içine istediğiniz yeşillikleri ve kızarttığınız büyük köfteyi yerleştirin. Hamburger kroket için aynı çiğköfte hamurundan istediğiniz büyüklükte yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayın. Kızgın yağda kızartın, fazla yağını almak için kağıt peçete serilmiş servis tabağına alın. Kürdan batırıp ceviz veya çeşitli yeşilliklerle servis yapın.


Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri