Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ köfte- ADANA USULÜ
Çiğ köfte- ADANA USULÜ
Pratik Çiğ köfte- ADANA USULÜ Tarifi

Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu çiğköfteye bayılacaksınız...

Malzemeler: 6-8 kişilik
200-250 gram sinirsiz, yağsız genç dana eti
1 kase kahverengi ince bulgur
kıyılmış yeşil soğan, biber, maydanoz, nane
1 adet kıyılmış soğan
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
servis için: marul, limon, maydanoz, nane

Hazırlanışı: İlk önce eti hazırlayın. Genelde kıyma ile yapılır ama dövülmüş et ile yapabilirsiniz. Sinirleri ayıklanmış eti isterseniz et döveceği ile inceltebilirsiniz. Parçalar ayırdığınız eti mutfak robotuna alıp inceltin, bir kaba alın. Daha sonra ince bulguru mutfak robotuna alın. Biber salçası, domates salçası, kimyon, karabiber, çok ince kıyılmış bir baş soğanı ilave edip robotu çalıştırın. Domates suyunu azar azar ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. İstenilen kıvama gelince eti katın. Pul biberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Dilerseniz bir miktar soğuk su ilave edebilirsiniz. Arada robotu durdurup bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bir süre sonra dilerseniz yoğurma işlemine elinizle devam edebilirsiniz. Bulgur sert değilse kıvamını bulmuş demektir. Bir bıçak yardımıyla sinirlerini tamamen ayıklayın. Yeşilliklerini ilave ederek iyice yoğurun. Zaman zaman elinizi soğuk suya batırın ki, et pişmesin. Elinizle küçük parçalar koparıp sıkarak şekil verin. Tabağa alıp yeşillikle servis edin. 

Aşçının notu: Ben çiğköfteyi her zaman, çok ince kıyılmış soğan, domates, biber, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ile hazırlanmış salatayla sunuyorum. Acı seviyorsanız acı da ilave edebilirsiniz.


Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu tarife bayılacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri