Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ köfte- ADANA USULÜ
Çiğ köfte- ADANA USULÜ
Pratik Çiğ köfte- ADANA USULÜ Tarifi

Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu çiğköfteye bayılacaksınız...

Malzemeler: 6-8 kişilik
200-250 gram sinirsiz, yağsız genç dana eti
1 kase kahverengi ince bulgur
kıyılmış yeşil soğan, biber, maydanoz, nane
1 adet kıyılmış soğan
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
servis için: marul, limon, maydanoz, nane

Hazırlanışı: İlk önce eti hazırlayın. Genelde kıyma ile yapılır ama dövülmüş et ile yapabilirsiniz. Sinirleri ayıklanmış eti isterseniz et döveceği ile inceltebilirsiniz. Parçalar ayırdığınız eti mutfak robotuna alıp inceltin, bir kaba alın. Daha sonra ince bulguru mutfak robotuna alın. Biber salçası, domates salçası, kimyon, karabiber, çok ince kıyılmış bir baş soğanı ilave edip robotu çalıştırın. Domates suyunu azar azar ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. İstenilen kıvama gelince eti katın. Pul biberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Dilerseniz bir miktar soğuk su ilave edebilirsiniz. Arada robotu durdurup bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bir süre sonra dilerseniz yoğurma işlemine elinizle devam edebilirsiniz. Bulgur sert değilse kıvamını bulmuş demektir. Bir bıçak yardımıyla sinirlerini tamamen ayıklayın. Yeşilliklerini ilave ederek iyice yoğurun. Zaman zaman elinizi soğuk suya batırın ki, et pişmesin. Elinizle küçük parçalar koparıp sıkarak şekil verin. Tabağa alıp yeşillikle servis edin. 

Aşçının notu: Ben çiğköfteyi her zaman, çok ince kıyılmış soğan, domates, biber, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı ile hazırlanmış salatayla sunuyorum. Acı seviyorsanız acı da ilave edebilirsiniz.


Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu tarife bayılacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri küp doğrayarak 1 çay bardağı zeytinyağında kızartın. Salata kasesine alarak patateslerin ılınmasını bekleyin.

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri