Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yağsız helva
Yağsız helva
Pratik Yağsız helva Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
5 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı su
5 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
2 kahve fincanı ceviz

Hazırlanışı: Kısık ateşte irmik devamlı karıştırılarak 40 dakika kavrulur. Su, süt, şeker iyice karıştırılıp eritilir. Soğuk olarak yavaş yavaş tencereye aktarılır. Karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Bir derince servis kabına alınıp bastırılır. Üzerine pudra şekeri ve ceviz serpilip servis yapılır.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri