Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Un helvası
Un helvası
Pratik Un helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı su ve süt
1 çay bardağı dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavuralım. Suyu, sütü ve şekeri iyice karıştırarak eritelim. Kavurduğumuz una soğuk olarak dökelim. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirelim. Fıstıkları bir tatlı kaşığı yağla yağsız tavada pembeleştirip helvaya ilave edelim. 1 çorba kaşığını ıslatıp helvadan kaşık kaşık alıp servis tabağına dizelim.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri