Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Un helvası
Un helvası
Pratik Un helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı su ve süt
1 çay bardağı dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavuralım. Suyu, sütü ve şekeri iyice karıştırarak eritelim. Kavurduğumuz una soğuk olarak dökelim. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirelim. Fıstıkları bir tatlı kaşığı yağla yağsız tavada pembeleştirip helvaya ilave edelim. 1 çorba kaşığını ıslatıp helvadan kaşık kaşık alıp servis tabağına dizelim.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri