Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sakızlı irmik helvası
Sakızlı irmik helvası
Pratik Sakızlı irmik helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
100 gram margarin
2 su bardağı su ve süt karışık
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı ve tarçın

Hazırlanışı: Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kavuralım. Soğuk olarak su, süt, yağ, sakız ve şekeri irmiğe ilave edip, karıştıralım. Kaynayınca üzerine bir bez örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Tarçın serperek servis yapalım.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım.

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri