Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sakızlı irmik helvası
Sakızlı irmik helvası
Pratik Sakızlı irmik helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
100 gram margarin
2 su bardağı su ve süt karışık
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı ve tarçın

Hazırlanışı: Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kavuralım. Soğuk olarak su, süt, yağ, sakız ve şekeri irmiğe ilave edip, karıştıralım. Kaynayınca üzerine bir bez örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Tarçın serperek servis yapalım.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Yemekevi.tv okuyucularınden Banu Hanım'ın pratik kurabiye tarifi...

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri