Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli un helvası
Peynirli un helvası
Pratik Peynirli un helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı su ve süt karışık
150 gram tuzsuz dil peyniri
1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı: Unu tencereye alalım, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavuralım. Su, süt, şeker iyice karıştırılarak eritilir. Kavrulan una soğuk olarak dökülür. Tereyağı ilave edilir. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Kapağı kapatılıp on dakika dinlendirilir. Ortası açılır, dil peyniri konulur, helva ile peynir iyice kapatılır, helvanın sıcaklığı ile peynir iyice kapatılır. Helvanın sıcaklığı ile peynir erir, üzerine ceviz serpilir, servis yapılır.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri