Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Helva hakani
Helva hakani
Pratik Helva hakani Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı nişasta
1.5 su bardağı pirin unu
6 su bardağı tozşeker
5 su bardağı süt
300 gram tereyağı

Hazırlanışı: Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur. Kısık ateşte meyanesi gelinceye kadar kavrulur (rengi sararana kadar). Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır. Meyanenin üzerine dökülür. Tencerenin kapağı hemen kapatılır. Ocak kapatılır. 15 dakika sonra kepçenin tersi ile ezilir. Servis tabağına alınır. Üzerine arzuya göre ceviz serpilip servis yapılır.
Aşçının notu: Bu helva Osmanlı saraylarında özellikle kandil günlerinde pişirilirdi.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.

Osman Salkım'dan pratik bir ahtapot yemeği tarifi

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri