Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Helva hakani
Helva hakani
Pratik Helva hakani Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı nişasta
1.5 su bardağı pirin unu
6 su bardağı tozşeker
5 su bardağı süt
300 gram tereyağı

Hazırlanışı: Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur. Kısık ateşte meyanesi gelinceye kadar kavrulur (rengi sararana kadar). Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır. Meyanenin üzerine dökülür. Tencerenin kapağı hemen kapatılır. Ocak kapatılır. 15 dakika sonra kepçenin tersi ile ezilir. Servis tabağına alınır. Üzerine arzuya göre ceviz serpilip servis yapılır.
Aşçının notu: Bu helva Osmanlı saraylarında özellikle kandil günlerinde pişirilirdi.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri