Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gaziler helvası
Gaziler helvası
Pratik Gaziler helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2.5 su bardağı un
2.5 su bardağı süt
250 gram margarin
2.5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı: Yağın tamamını eritip soğutalım. Unu ilave edip devamlı karıştırarak meyanesi gelip kokusu gelene kadar kavuralım. Ateşten alalım. Sütü şekerle kaynatıp tencereye ilave edip kısık ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirip tabaklara alıp üzerine toz şeker serpin.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri