Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gaziler helvası
Gaziler helvası
Pratik Gaziler helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2.5 su bardağı un
2.5 su bardağı süt
250 gram margarin
2.5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı: Yağın tamamını eritip soğutalım. Unu ilave edip devamlı karıştırarak meyanesi gelip kokusu gelene kadar kavuralım. Ateşten alalım. Sütü şekerle kaynatıp tencereye ilave edip kısık ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirip tabaklara alıp üzerine toz şeker serpin.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri