Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekmek helvası
Ekmek helvası
Pratik Ekmek helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 tane bayat ekmek (ufalanmış)
100 gram tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1.5 bardak şeker
1 bardak su
1 kase ceviz

Hazırlanışı: Tencerede yağ eritilip, ufalanmış ekmek ilave edilir. Kısık ateşte iyice kıtırlaşana kadar kavrulur. Diğer bir tencerede şeker, su 10 dakika kaynatılır. İçine vanilya ve limon kabuğu rendesi konur ve karıştırılır. Soğutulur. Ekmeğe dökülüp karıştırılır. 5 dakika dinlendirilir. Servis tabağına alınıp üstüne ceviz serpilir.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri