Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekmek helvası
Ekmek helvası
Pratik Ekmek helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 tane bayat ekmek (ufalanmış)
100 gram tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1.5 bardak şeker
1 bardak su
1 kase ceviz

Hazırlanışı: Tencerede yağ eritilip, ufalanmış ekmek ilave edilir. Kısık ateşte iyice kıtırlaşana kadar kavrulur. Diğer bir tencerede şeker, su 10 dakika kaynatılır. İçine vanilya ve limon kabuğu rendesi konur ve karıştırılır. Soğutulur. Ekmeğe dökülüp karıştırılır. 5 dakika dinlendirilir. Servis tabağına alınıp üstüne ceviz serpilir.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri