Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik Helvası
İrmik Helvası
Pratik İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
250 kg ince irmik 
1 lt süt 
50 gr dolmalık fıstık
2 adet yumurta
500 gr şeker
200 gr tereyağı
10 gr toz tarçın
yeteri kadar vanilyalı dondurma

Hazırlanışı: Tereyağı ve dolmalık fıstık 2 dakika kavurulur sonra irmik ilave edilir.
Kısık ateşte altın sarısı olana kadar kavrulur. Ayrı bir kapta sütle şeker bir tencerede 20 dakika süre ile hızlı ateşte kaynatılır,  ılıması beklenir. Hazır olduğunda ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır ılık süte ilave edilir. Yumurtalar süt ılık halde iken ilave edilmeli aksi halde yumurtaları pişirebilirsiniz. Bu karışım altın sarısı halini almış irmik ve fıstık karışımına ilave edilir. Sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kaynatılır. Tepsiye alınıp soğuması beklenir.

Aşçının notu: İrmik helvasını istediğiniz kalıplarda servis edebilirsiniz. İster kalp, ister kare, ister yuvarlak. Bu tamamen size kalmış. İrmik helvasını vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.


Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri