Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata soslu irmik helvası
Çikolata soslu irmik helvası
Pratik Çikolata soslu irmik helvası Tarifi

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Malzemeler: 8 kişilik
150 gram bitkisel margarin
2 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstık)
(soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz)
3 su bardağı sıcak sütx
1.5 su bardağı tozşeker
varsa 2 adet limon kabuğunun rendesi
üzeri için: 150-200 gram bitter çikolata
25 gr tereyağı (veya ½ su bardağı hazır süt kreması)

Hazırlanışı: Margarini orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları ekleyin ve karıştırarak, fıstıklar altın sarısı renk alıncaya kadar 1-2 dakika kavurun. Üzerine hemen irmiği aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 15-18 dakika, irmiğin rengi iyice sararmaya başlayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Diğer taraftan, sıcak süt ve tozşekeri derin bir kapta karıştırın. Şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Rengi iyice sararan ve annelerimizin deyimiyle “miyanesi gelen” irmiğin üzerine, şekerli sıcak sütü ekleyin. Hızla ve 1 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın. Çok kısık ateşte irmiğin sütünü çekmesi için 4-5 dakika hiç karıştırmadan pişirin. Ocaktan alın ve yine kapağını hiç açmadan 10 dakika daha bekletip dinlendirin. Sonra da üzerine rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirip karıştırın. Sıcakken servis tabağına aktarın. Üzerinin sosu için isterseniz hazır çikolata sos kullanabilirsiniz. Ya da elinizle ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı çelik bir cezveye koyun. 4 yemek kaşığı sıcak su ve tereyağını katın (ya da krema ekleyin). Çok kısık ateşin üzerinde kaşıkla ezerek çikolata eriyip koyu kıvamlı bir sos haline gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp helvanın üzerine gezdirin. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.


Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri