Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Telli baba tatlısı
Telli baba tatlısı
Pratik Telli baba tatlısı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için: 250 gram tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
üzerine: fındık
şerbeti için: 2 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Diğer tarafta içi için, tel kadayıfı elinizle didikleyin. Dövülmüş ceviz içi, tozşeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı harçtan bir miktar koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp fındık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şerbeti hazırlayın. Tozşeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Ilınması için bir kenara alın. Pişen tatlıları servis tabağına aktarın. Ilık tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri