Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sahrap’ın lor tatlısı
Sahrap’ın lor tatlısı
Pratik Sahrap’ın lor tatlısı Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
250 gram lor (tuzlu olmayacak)
1 su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 adet yumurta
100 gram eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 paket vanilya
2 Türk kahve fincanı çekilmiş ceviz içi (veya fındık ya da badem)
şurup için: 2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine loru (iyi kalite olsun) un ve irmiği koyun. Yumurtayı kırıp, ılık yağı ilave edin. Karbonat, vanilya ve cevizi ekleyip yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve çok hafifçe elinize yapışacak bir hamur elde edeceksiniz. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın veya 2-3 yemek kaşığı yağla yağlayın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayın, hafifçe üzerine bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 175 dereceye alt üst konuma ayarlayıp 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında 35-40 dakika, kenarları hafif sarı kahverengi oluncaya kadar pişirin. Şerbet için, su ve şekeri ufak bir tencerede, sık sık karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyan tatlıları derin bir kaba dizip üzerine sıcak şurubu aktarın. Ara sıra çevirip 2-3 saat şurubu iyice çekmesini bekleyip servise sunun.


Sahrap Soysal'ın özel bir tatlı tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri