Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sahrap’ın lor tatlısı
Sahrap’ın lor tatlısı
Pratik Sahrap’ın lor tatlısı Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
250 gram lor (tuzlu olmayacak)
1 su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 adet yumurta
100 gram eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 paket vanilya
2 Türk kahve fincanı çekilmiş ceviz içi (veya fındık ya da badem)
şurup için: 2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine loru (iyi kalite olsun) un ve irmiği koyun. Yumurtayı kırıp, ılık yağı ilave edin. Karbonat, vanilya ve cevizi ekleyip yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve çok hafifçe elinize yapışacak bir hamur elde edeceksiniz. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın veya 2-3 yemek kaşığı yağla yağlayın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayın, hafifçe üzerine bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 175 dereceye alt üst konuma ayarlayıp 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında 35-40 dakika, kenarları hafif sarı kahverengi oluncaya kadar pişirin. Şerbet için, su ve şekeri ufak bir tencerede, sık sık karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyan tatlıları derin bir kaba dizip üzerine sıcak şurubu aktarın. Ara sıra çevirip 2-3 saat şurubu iyice çekmesini bekleyip servise sunun.


Sahrap Soysal'ın özel bir tatlı tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri