Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sadrazam sarması
Sadrazam sarması
Pratik Sadrazam sarması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet krep
bir buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tuzsuz beyaz peynir
2 adet taze veya kuru incir
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
2 adet ezilmiş muz
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 kase çikolata sosu
krep için: 1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
bir tutam tuz
üzerine: toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün. Kreplerin hepsini bu şekilde hazırlayın. Ayrı bir tencerede süt, un, vanilya, tozşeker, yumurta sarısı ve margarini iyice çırpın ve koşulaşana dek kısık ateşte pişirin. İçine tuzsuz beyaz peynir, küçük doğranmış incir, fındık, muz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kreplerin içine bu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Krepleri sardıktan sonra 2-3 parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına çikolata sosu döküp krepleri üzerine dizin. Kreplerin de üzerine çikolata sosu gezdirin. 2 saat dinlendirin. Antepfıstığı serperek servis yapın.

Aşçının notu: Çikolata sosu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Arzuya göre sıcak ya da soğuk servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri