Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sadrazam sarması
Sadrazam sarması
Pratik Sadrazam sarması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet krep
bir buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tuzsuz beyaz peynir
2 adet taze veya kuru incir
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
2 adet ezilmiş muz
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 kase çikolata sosu
krep için: 1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
bir tutam tuz
üzerine: toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün. Kreplerin hepsini bu şekilde hazırlayın. Ayrı bir tencerede süt, un, vanilya, tozşeker, yumurta sarısı ve margarini iyice çırpın ve koşulaşana dek kısık ateşte pişirin. İçine tuzsuz beyaz peynir, küçük doğranmış incir, fındık, muz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kreplerin içine bu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Krepleri sardıktan sonra 2-3 parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına çikolata sosu döküp krepleri üzerine dizin. Kreplerin de üzerine çikolata sosu gezdirin. 2 saat dinlendirin. Antepfıstığı serperek servis yapın.

Aşçının notu: Çikolata sosu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Arzuya göre sıcak ya da soğuk servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri