Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sütlü nuriye
Sütlü nuriye
Pratik Sütlü nuriye Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
800 gram baklavalık un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı nişasta
400 gram ince kıyılmış fındık
600 gram eritilmiş tereyağı
şerbet için: 2 kg tozşeker
6 su bardağı su
bir buçuk su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Üzerine nemli bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Daha sonra düz bir zeminde her bezeyi üzerine nişasta serperek, tepsinin büyüklüğünde incecik açın. Açtığınız yufkaları üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine fırın tepsisini ters olarak koyun ve kenarlardan taşan kısımları bıçakla kesin. Tepsiyi hafifçe yağlayın ve ilk yufkayı oklavaya sarıp, tepsiye yerleştirin. Artan yufka parçalarını elinizle didikleyip, tepsiye sardığınız ilk yufkanın üzerine yayın. Yufkaların yarısını aralarına fırça ile yağ sürerek, tepsiye dizin. İnce kıyılmış fındığı üzerine serpin ve kalan yufkaların da aralarına yine fırça ile yağ sürerek, üst üste dizin. Tepsiye döşediğiniz bütün yufkaların kenarların bıçağın tersi ile içeri doğru sıkıştırın. Keskin bir bıçakla kare dilimler kesin. Üzerine kalan tereyağını gezdirin. Fazla yağı tepsiye hafifçe eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde sıcak sütü ilave edin ve tencereyi ocaktan alın. Fırından çıkardığınız tepsiyi 2-3 dakika beklettikten sonra kaynar sütlü şerbeti tatlının her tarafına gelecek şekilde dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.


Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri