Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Revani
Revani
Pratik Revani Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
üzerine: hindistancevizi

Hazırlanışı: İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

Aşçının notu: Revani fırındayken fırının kapağını açıp kapatmayın. Pişme sırasında hava alan revani iyi kabarmaz.

Kaynak: Sofra


İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri