Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyve sulu tatlı
Meyve sulu tatlı
Pratik Meyve sulu tatlı Tarifi

Malzemeler: 25-30 adet
3 adet yumurta (1 adet yumurtanın akını ayırın)
1 kahve fincanı tozşeker
1’er su bardağı zeytinyağı ve yoğurt
250 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mısır unu
1’er tatlı kaşığı kabartma tozu ve karbonat
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
aldığı kadar un

şerbeti için:
3 su bardağı çilek veya vişne suyu
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su, yarım limonun suyu veya portakal suyu

Hazırlanışı: Hamur için 3 adet yumurta (birinin akı ayrılmış) ve tozşekeri iyice çırpın. Daha sonra zeytinyağı, yoğurt, eritilmiş margarin, irmik, mısır unu, kabartma tozu, karbonat, rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. En son unu katın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbet için çilek veya vişne suyu, tozşeker, su, limon veya portakal suyunu bir tencereye alıp kaynatın ve soğuması için bir kenara alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.


Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri