Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Limonlu kalburabastı
Limonlu kalburabastı
Pratik Limonlu kalburabastı Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta, tuz
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kalburabastı için margarin, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve yoğurdu karıştırın. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve çekilmiş fındıkları üzerine ekleyin. Elenmiş unu da ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Rendenin ince kısmının üzerine hamurları bastırarak yayın. Hamurun tek ucundan yuvarlayarak hamura şekil verin. Hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine ılık şerbet dökün.


Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri