Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı tel kadayıf
Kremalı tel kadayıf
Pratik Kremalı tel kadayıf Tarifi


Malzemeler: 8-10 kişilik
1 kg tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
kreması için: 4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzerine: kaymak, incir dilimleri

Hazırlanışı: Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Şerbeti için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan kadayıfı eritilmiş tereyağı ile harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökün. Kadayıf şerbeti çekince dilimleyin. Üzerine kaymak ve incir dilimleri koyarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Elif Korkmazel'in tarifi


Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri