Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi ayağı tatlısı
Keçi ayağı tatlısı
Pratik Keçi ayağı tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin. Yavaş yavaş yoğurarak çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, şerit haline getirin. 5 cm boyunda kesin ve kesilen parçaların ucunu bıçakla hafif çizin. Hamurları kızdırılmış sıvıyağda kızartıp servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlıyı, reçel ya da bal ile servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri