Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi ayağı tatlısı
Keçi ayağı tatlısı
Pratik Keçi ayağı tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin. Yavaş yavaş yoğurarak çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, şerit haline getirin. 5 cm boyunda kesin ve kesilen parçaların ucunu bıçakla hafif çizin. Hamurları kızdırılmış sıvıyağda kızartıp servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlıyı, reçel ya da bal ile servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir kurabiye denemek isteyenler için yeni bir tarif. Acı sevenler de bu kurabiyeye bayılacak..

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri