Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi ayağı tatlısı
Keçi ayağı tatlısı
Pratik Keçi ayağı tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin. Yavaş yavaş yoğurarak çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, şerit haline getirin. 5 cm boyunda kesin ve kesilen parçaların ucunu bıçakla hafif çizin. Hamurları kızdırılmış sıvıyağda kızartıp servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlıyı, reçel ya da bal ile servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri