Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keçi ayağı tatlısı
Keçi ayağı tatlısı
Pratik Keçi ayağı tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin. Yavaş yavaş yoğurarak çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, şerit haline getirin. 5 cm boyunda kesin ve kesilen parçaların ucunu bıçakla hafif çizin. Hamurları kızdırılmış sıvıyağda kızartıp servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlıyı, reçel ya da bal ile servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri