Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Katmer
Katmer
Pratik Katmer Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı tozşeker
200 gram kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı bal
kızartmak için: yarım çay bardağı sıvıyağ
şerbeti için: 2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı su

Hazırlanışı: Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün. Üstte ve altta kalan uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli-şekerli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz-şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.


Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri