Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındıklı kemalpaşa tatlısı
Fındıklı kemalpaşa tatlısı
Pratik Fındıklı kemalpaşa tatlısı Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
Hamur için:
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 Türk kahve fincanı bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
1 su bardağı dolusu lor peyniri (tuzsuz olmalı)
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı ince dövülmüş fındık
şerbeti için:  3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamındaki ele yapışmayan yumuşak hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzu arasında yuvarlayın. Ortalarına hafifçe bastırıp çukurlaştırın. Bu şekilde yaklaşık 30-35 adet hazırladığınız tatlıları fırın kağıdına aralıklı olarak dizin. Fırın 180 derece alt-üst konuma ayarlayıp 10 dakika önceden ısıtın. Tatlıları sıcak fırında 20-25 dakika üzerleri sarı kahverengileşinceye kadar pişirip çıkarın. Diğer taraftan şerbet için su ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak orta ateşin üzerinde kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Soğuyan tatlıları sıcak şurubun içine atıp yaklaşık 10-12 dakika kısık ateşte birlikte kaynatın. Ocaktan aldığınız tencerenin içinden Kemalpaşa tatlılarını bir el süzgeciyle süzdürerek çıkarın. Servis tabağına alıp çukur yerlerine kaymak, dondurma veya meyve şekerlemesi koyup servise sunun.
Not: İsterseniz tatlıların şerbetini katmadan kapalı bir kapta ve buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.


Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri