Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dilber dudağı
Dilber dudağı
Pratik Dilber dudağı Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
yarım limonun suyu
125 gram margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı bütün ceviz
üzeri için: 125 gram tereyağı
şerbeti için: 7 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru önce 5 eşit parçaya bölün. Sonra her parçayı yeniden 10’a bölün. Böldüğünüz parçaların hepsini merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 parçayı üst üste koyup merdane ile tekrar açın. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan parçalar çıkartın. Her parçanın içine yarım ceviz koyup yarım ay şeklinde kapatın. Diğer 4 parça hamuru da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tereyağını eritip tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişip soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın. Şerbet ılıkken soğuk tatlının üzerine gezdirip şerbeti çekmesi için 1 gece bekletin.

Kaynak: Sofra


Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri