Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Demir tatlısı
Demir tatlısı
Pratik Demir tatlısı Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Hamur için: 3 adet yumurta
5 çorba kaşığı yoğurt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
kızartma demiri
şerbet için: 2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
kızartmak için: bol sıvıyağ
üzerine: tarçın ve Hindistancevizi

Hazırlanışı: Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpma işlemini sürdürün. Bol sıvıyağ konulmuş kızartma tenceresinin içine, kızartma demirini yerleştirin. Yağ iyice kızınca, ocağın altını kısın. Isınmış demiri yağdan alıp, karışıma sadece alt yüzü değecek şekilde batırın. Kızgın yağa sokun. Kızarınca, tatlıyı bıçak yardımı ile demirden kurtarıp soğuk şerbete atın. Bekletmeden servis tabağına alın. Bu işleme, hamur bitene kadar devam edin. Üzerine tarçın ve hindistancevizi serperek servis yapın.

Aşçının notu: Karışım kek hamuru kıvamında olacak. Kızartma demirini bazı semt pazarlarında bulabilirsiniz. Eğer demiri bulamazsanız, tatlıyı kaşık yardımı ile lokma şeklinde de kızartabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri