Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli kadayıf sarma
Cevizli kadayıf sarma
Pratik Cevizli kadayıf sarma Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Yarım kg kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
veya margarin
şerbeti için: üç buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.


Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri