Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Göksu tatlısı
Cevizli Göksu tatlısı
Pratik Cevizli Göksu tatlısı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet yumurta
½ su bardağı eritilmiş bitkisel margarin
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
3.4 su bardağı un
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
şurup için: 4 su bardağı su
3.5 su bardağı tozşeker
½ limonun suyu

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin. Un ve ceviz içini ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra üzerine hafifçe bastırın. Üzerine fırın kağıdı serilmiş veya fındık kadar margarinle yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 derece alt üst konuma ayarlayın. Sıcak fırında 20 dakika pişirip, fırını söndürün. Kapağını açıp fırında bekleterek soğutun. Öte yandan şurup için bir tencereye koyduğunuz su ve şekeri kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatıp ocaktan alın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Biraz ılınmasını bekleyin (parmak dayanacak sıcaklık). Sonra da ılık şurubu ılık tatlıların üzerine gezdirip, 1-2 saat çekmesini bekleyin. Ceviz içi ve varsa minik şekerlemelerle süsleyip servise sunun.


Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri