Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Göksu tatlısı
Cevizli Göksu tatlısı
Pratik Cevizli Göksu tatlısı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet yumurta
½ su bardağı eritilmiş bitkisel margarin
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
3.4 su bardağı un
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
şurup için: 4 su bardağı su
3.5 su bardağı tozşeker
½ limonun suyu

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin. Un ve ceviz içini ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra üzerine hafifçe bastırın. Üzerine fırın kağıdı serilmiş veya fındık kadar margarinle yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 derece alt üst konuma ayarlayın. Sıcak fırında 20 dakika pişirip, fırını söndürün. Kapağını açıp fırında bekleterek soğutun. Öte yandan şurup için bir tencereye koyduğunuz su ve şekeri kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatıp ocaktan alın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Biraz ılınmasını bekleyin (parmak dayanacak sıcaklık). Sonra da ılık şurubu ılık tatlıların üzerine gezdirip, 1-2 saat çekmesini bekleyin. Ceviz içi ve varsa minik şekerlemelerle süsleyip servise sunun.


Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri