Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Göksu tatlısı
Cevizli Göksu tatlısı
Pratik Cevizli Göksu tatlısı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet yumurta
½ su bardağı eritilmiş bitkisel margarin
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
3.4 su bardağı un
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
şurup için: 4 su bardağı su
3.5 su bardağı tozşeker
½ limonun suyu

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin. Un ve ceviz içini ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra üzerine hafifçe bastırın. Üzerine fırın kağıdı serilmiş veya fındık kadar margarinle yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 derece alt üst konuma ayarlayın. Sıcak fırında 20 dakika pişirip, fırını söndürün. Kapağını açıp fırında bekleterek soğutun. Öte yandan şurup için bir tencereye koyduğunuz su ve şekeri kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatıp ocaktan alın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Biraz ılınmasını bekleyin (parmak dayanacak sıcaklık). Sonra da ılık şurubu ılık tatlıların üzerine gezdirip, 1-2 saat çekmesini bekleyin. Ceviz içi ve varsa minik şekerlemelerle süsleyip servise sunun.


Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri