Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz bülbül tatlısı
Beyaz bülbül tatlısı
Pratik Beyaz bülbül tatlısı Tarifi

Malzemeler: 24 adet
3 adet yufka
bir buçuk su bardağı dövülmüş badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
1 tutam toz karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
125 gram margarin
şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
süslemek için: gülsuyu
hindistancevizi ve toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın. Yufkaları düz bir zemine serip önce dörde, sonra da 8 eşit parçaya bölün. Bir kasede dövülmüş badem, tozşeker ve yumurta akını karıştırın. Bir tutam toz karanfil ile 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Bu harcı yufkaların geniş kısımlarına pay edin. Önce yufkaları rulo şeklinde sarı, daha sonra gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş margarinden sürüp alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Ortalarına gülsuyu dökün. Hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri