Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz bülbül tatlısı
Beyaz bülbül tatlısı
Pratik Beyaz bülbül tatlısı Tarifi

Malzemeler: 24 adet
3 adet yufka
bir buçuk su bardağı dövülmüş badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
1 tutam toz karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
125 gram margarin
şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
süslemek için: gülsuyu
hindistancevizi ve toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın. Yufkaları düz bir zemine serip önce dörde, sonra da 8 eşit parçaya bölün. Bir kasede dövülmüş badem, tozşeker ve yumurta akını karıştırın. Bir tutam toz karanfil ile 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Bu harcı yufkaların geniş kısımlarına pay edin. Önce yufkaları rulo şeklinde sarı, daha sonra gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş margarinden sürüp alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Ortalarına gülsuyu dökün. Hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri