Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bülbül Konağı
Bülbül Konağı
Pratik Bülbül Konağı Tarifi

Malzemeler: (8 Kişilik)
1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Alabildiği kadar un
Şerbeti için: 5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon
 
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım.
Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım. Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim. İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım.
Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim. Tatlımızı orta ısıda pişirelim. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim.

Not: Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz.


Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri