Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik şekerlemesi
İrmik şekerlemesi
Pratik İrmik şekerlemesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram tereyağı ya da margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
hindistancevizi ve toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Diğer tarafta su ve tozşekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün. Kuruüzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırın. Suyunu çekince bastırarak bir tepsiye yayın. Bu şekilde bir gece bekletin. Dilimledikten sonra hindistancevizi ve toz antepfıstığına bulayıp servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri