Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik şekerlemesi
İrmik şekerlemesi
Pratik İrmik şekerlemesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram tereyağı ya da margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
hindistancevizi ve toz antepfıstığı

Hazırlanışı: Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Diğer tarafta su ve tozşekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün. Kuruüzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırın. Suyunu çekince bastırarak bir tepsiye yayın. Bu şekilde bir gece bekletin. Dilimledikten sonra hindistancevizi ve toz antepfıstığına bulayıp servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri