Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı krep
Çikolatalı krep
Pratik Çikolatalı krep Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Krep hamuru için:
2 su bardağı un
1 tutam tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
1 tutam tuz

kızartmak için: sıvıyağ
için için:
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dondurulmuş Frenk üzümü

üzeri için: bitter çikolata

Hazırlanışı: Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan 1 çorba kepçesi alarak tavaya dökün ve arkalı önlü pişirip yağlı kağıt üzerine alın. Hamur bitene kadar her seferinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ dökerek krepleri pişirin. İç harcı da hazırlamak için Frenk üzümü hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak harmanlayın. Harcı kreplere paylaştırın. En son üzerine biraz Frenk üzümü serpip ikiye katlayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kreplerin üzerine gezdirerek servis yapın.


Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri