Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı ılık muz rulosu
Çikolatalı ılık muz rulosu
Pratik Çikolatalı ılık muz rulosu Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Sıcak Ağzınızı tatlandıracak, "çikolatalı ılız muz rulosu"nu mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler:
1/4 yufka
1 adet muz
15 gr beyaz bitter çikolata
15 gr siyah bitter çikolata
20 gr donmuş böğürtlen
20 gr donmuş frambuaz
35 gr Hindistan cevizli dondurma
5 gr pudra şekeri, antep fıstığı

Hazırlanışı: Yufkanın içine pasta kreması sürülür. Üzerine fıstık serpilir. Küçük parçalar halinde doğranmış muzlar yufkanın uç kısımlarına yerleştirilir. Üzerine damla çikolatalar da ilave edilir. Yufka ortadan ikiye kesilir. Kenarları katlanarak rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı yapışması için yumurta beyazına batırılır. Muz ruloları önceden kızdırılmış ayçicek yağında 3-4 dakika kızartılır ve üzerlerine pudra şekeri serpilir. Basket içerisine mevsim meyvaları konur. Hindistan cevizli dondurma ile servis edilir.

Aşçının notu: Biz basket içerisine mevsim meyveleri koyarak servise sunduk. Siz farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz. Muz rulolarının ılık olarak yenilmesi gerekir.


Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri