Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli Tartlar
Sebzeli Tartlar
Pratik Sebzeli Tartlar Tarifi

Malzemeler: (12 Kişilik)
300 gr Kekun
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
150 gr Tereyağı
1 Su Bardağı Soğuk Su
Çırpılmış 1 Yumurta Sarısı, Tuz
Krema için
3 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Sebzeli harç için
1 Küp Doğranmış Kabak
1 Küp Doğranmış Havuç
1 Küp Doğranmış Patiıcan
1 Rendelenmiş Soğan
1 Çorba Kaşiği Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz ve Taze Nane
 
Hazırlanışı:
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin. 12 eşit parçaya bölün. Küçük tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları yerleştirin. Ortasına hafifçe bastırıp kenarlarını düzeltin.
Krema malzemelerini iyice karıştırıp kremayı hazırlayın. Sebzeli harcı hazırlamak üzere sebzeleri tereyağı veya zeytinyağı karışımında yumuşayana kadar soteleyin.
Kalıplardaki hamurların içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp hazırladığınız yeşil salata eşliğinde servis yapın.


Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin. Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri