Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli tart
Peynirli tart
Pratik Peynirli tart Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gram margarin
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
içi için: 300 gram beyaz peynir
1 demet dereotu
3 adet yumurta

Hazırlanışı: Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan, mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını yuvarlak bir kalıba döşeyin. İçi için yumurtaları iyice çırpın. Rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp tartın üzerine kafes şekli verin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.


Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri