Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasalı tart
Pırasalı tart
Pratik Pırasalı tart Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet pırasa
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet parmak sucuk, tuz

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açın ve içine yerleştirin. Patatesleri ince kıyıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin. Kalan sıvıyağda da halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını bir tavada kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp halka doğranmış parmak sucuğu karışıma ekleyin. Daha sonra karışımı tepsideki milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri