Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Muzlu milföy pastası
Muzlu milföy pastası
Pratik Muzlu milföy pastası Tarifi

Malzemeler: 2-4 kişilik
6 adet milföy hamuru
kreması için: 1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz
süslemek için: çilek, nane yaprağı, çikolata, pudraşekeri

Hazırlanışı: Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edin. Mikserde 2 dakika çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir yağlı kağıt kaplayın. Üzerine tepsi koyun (böylece iki tepsi arasında kalan milföy hamurları pişerken hiç kabarmayacak ve ince bir kat oluşturacaktır). Bu şekilde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp milföy hamurlarını soğutun. Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurun. Milföylerin üzerine kremayı pay edin. 3’er adet kremalı milföyü üst üste dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis için dolaptan çıkarıp, çilek dilimleri, nane yaprakları ve erişim çikolata ile süsleyin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.


Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri