Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Muzlu milföy pastası
Muzlu milföy pastası
Pratik Muzlu milföy pastası Tarifi

Malzemeler: 2-4 kişilik
6 adet milföy hamuru
kreması için: 1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz
süslemek için: çilek, nane yaprağı, çikolata, pudraşekeri

Hazırlanışı: Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edin. Mikserde 2 dakika çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir yağlı kağıt kaplayın. Üzerine tepsi koyun (böylece iki tepsi arasında kalan milföy hamurları pişerken hiç kabarmayacak ve ince bir kat oluşturacaktır). Bu şekilde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp milföy hamurlarını soğutun. Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurun. Milföylerin üzerine kremayı pay edin. 3’er adet kremalı milföyü üst üste dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis için dolaptan çıkarıp, çilek dilimleri, nane yaprakları ve erişim çikolata ile süsleyin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.


Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri