Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mücverli milföy
Mücverli milföy
Pratik Mücverli milföy Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
10 adet milföy hamuru
3 adet kabak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3-4 dal taze soğan
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 paket krema
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
tuz, karabiber
üzerine: bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Elinizle bastırarak kalıba yayın ve kenarlarını 1 parmak yükseltin. Diğer taraftan kabakları rendeleyin ve elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. İçine yumurta , un, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, krema, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Kaşar eridikten sonra fırından alın. Ilındıktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Fatos Yağcı'nın tarifi


 


Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri