Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı krep
Lahanalı krep
Pratik Lahanalı krep Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
İçi için:
birkaç yaprak lahana
1 adet havuç
1 çorba kaşığı limon
1 çay kaşığı tuz
krep için: 1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin. Üzerine limonu gezdirin. Krebi hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp iyice çırpın. Tereyağı sürülmüş yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurunun yarısını döküp arkalı önlü pişirin. İç malzemeyi hamurlara paylaştırıp havuçla süsleyerek servis yapın.


Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri