Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı krep
Lahanalı krep
Pratik Lahanalı krep Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
İçi için:
birkaç yaprak lahana
1 adet havuç
1 çorba kaşığı limon
1 çay kaşığı tuz
krep için: 1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin. Üzerine limonu gezdirin. Krebi hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp iyice çırpın. Tereyağı sürülmüş yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurunun yarısını döküp arkalı önlü pişirin. İç malzemeyi hamurlara paylaştırıp havuçla süsleyerek servis yapın.


Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri