Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı krep
Lahanalı krep
Pratik Lahanalı krep Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
İçi için:
birkaç yaprak lahana
1 adet havuç
1 çorba kaşığı limon
1 çay kaşığı tuz
krep için: 1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin. Üzerine limonu gezdirin. Krebi hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp iyice çırpın. Tereyağı sürülmüş yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurunun yarısını döküp arkalı önlü pişirin. İç malzemeyi hamurlara paylaştırıp havuçla süsleyerek servis yapın.


Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri