Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurabiyeli milföy
Kurabiyeli milföy
Pratik Kurabiyeli milföy Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Kurabiye hamuru için: bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
yarım paket vanilya, bir tutam tuz
1 adet yumurtanın akı
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
dondurulmuş vişne, pudraşekeri

Hazırlanışı: Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın. En son yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. Arzunuza göre bir kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiye hamurunu kestiğiniz kalıp,a milföy hamurundan parçalar kesin. Milföyleri tepsideki hamurların üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin Servis tabağına alıp üzerlerine birer adet vişne koyun. Pudraşekeri serperek servis yapın.


Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri