Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurabiyeli milföy
Kurabiyeli milföy
Pratik Kurabiyeli milföy Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Kurabiye hamuru için: bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
yarım paket vanilya, bir tutam tuz
1 adet yumurtanın akı
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
dondurulmuş vişne, pudraşekeri

Hazırlanışı: Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın. En son yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. Arzunuza göre bir kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiye hamurunu kestiğiniz kalıp,a milföy hamurundan parçalar kesin. Milföyleri tepsideki hamurların üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin Servis tabağına alıp üzerlerine birer adet vişne koyun. Pudraşekeri serperek servis yapın.


Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri