Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Krep Hamuru (Klasik)
Krep Hamuru (Klasik)
Pratik Krep Hamuru (Klasik) Tarifi

Malzemeler: (24 Krep)
2.5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Hazırlanışı:
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.
Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

DİKKAT!
Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.

maksimum.com


Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri