Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli-Elmalı Krep
Kestaneli-Elmalı Krep
Pratik Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi

Malzemeler:
8 Krep
2 Golden Elma
600 gr. Kestane Püresi (hazır alınabilir)
1 Limon
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Krema
4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)
2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)
100 gr. Bitter Çikolata
Fındık Büyüklüğünde Tereyağı
 
Hazırlanışı:
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.
Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Yumuşayınca ezerek püre haline getirin. Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı. elma püresine ekleyin.
Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın.
Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin. Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın.
 
maksimum.com


Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri