Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı tart
Kayısılı tart
Pratik Kayısılı tart Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 paket pötibör bisküvi
100 gram margarin
1 kutu kayısı kompostosu
3 paket bitter çikolata (240 gram)
2 kutu krema

Hazırlanışı: Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Kompostoyu süzün ve kayısı tanelerini tartın üzerine dizin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, krema ile karıştırın. Kayısıların üzerine dökün. Bozdolabında 2 saat bekletip, servis yapın.


Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri