Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı pay
Kayısılı pay
Pratik Kayısılı pay Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
125 gram (yarım paket) margarin
1 tatlı kaşığı bal
harç için: yarım kg kayısı
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
yeteri kadar un
üzeri için: 1 kahve fincanı süt

Hazırlanışı: Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin. Ocağın altını kapatın. Süzgece alarak soğumaya bırakın. Diğer taraftan un, yumurta, pudraşekeri, margarin ve balı bir kaba alıp, mikserle karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdane ile inceltin. 20x30 cm ebadında bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Üzerine süzgecin üstünde kalan kayısılı harcı yayın. Diğer hamur ile üzerini kapatın. Sütü sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri