Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı bisküvi
Kayısılı bisküvi
Pratik Kayısılı bisküvi Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Yarım su bardağı taze kayısı
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı ceviz
İki buçuk su bardağı un
2/3 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı margarin
bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı: Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun. Kabartma tozunu ekleyin. Üzerini nemli bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün. Merdane ile çok ince olmayacak şekilde iki hamur parçasını da açın. Bir parçasına taze kayısıları ve cevizin yarısını serpin. Kalan hamura kuru kayısıları ve cevizi serpiştirin. Merdane ile yeniden üzerinden geçin. Hamurlara kalıpla şekiller verin. Aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Aşçının notu: Taze kayısılar hamura zor karışır. Bu sebeple taze kayısı ilave ettiğiniz hamuru top yaparak fırına vermeniz işinizi kolaylaştıracaktır.


Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri