Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabaklı pay
Kabaklı pay
Pratik Kabaklı pay Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
15 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı krema
8 dilim pastırma
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet yumurta

Hazırlanışı: Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin. Kalan milföy hamurlarını kalıbın kenarlarına çapraz gelecek şekilde dizin. Kalıbın dibine serdiğiniz milföylerine üzerine pastırma dilimlerini dizip, üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.mısır ununu suyla açıp, kaşar peynirinin üzerine yayın. Tereyağında uzunlamasına kestiğiniz kabak ve kırmızı biber dilimlerini soteleyip, mısır ununuz üzerine bir dilim kabak bir dilim kırmızı biber olacak şekilde yan yana dizin. Kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini yumurta ile çırpın ve sebzelerin üzerine yayın. Haşhaş tohumu serpip, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Haşhaş: Yaprağından tohumuna kadar her kısmı yemeklerde kullanılabilen çiçekli bir bitkidir. Yaprakları salatada, tohumları hamur işleri, tatlılar, makarna ve pilavda, patatesli yemeklerde değerlendirilir.


Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri