Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabaklı pay
Kabaklı pay
Pratik Kabaklı pay Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
15 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı krema
8 dilim pastırma
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet yumurta

Hazırlanışı: Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin. Kalan milföy hamurlarını kalıbın kenarlarına çapraz gelecek şekilde dizin. Kalıbın dibine serdiğiniz milföylerine üzerine pastırma dilimlerini dizip, üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.mısır ununu suyla açıp, kaşar peynirinin üzerine yayın. Tereyağında uzunlamasına kestiğiniz kabak ve kırmızı biber dilimlerini soteleyip, mısır ununuz üzerine bir dilim kabak bir dilim kırmızı biber olacak şekilde yan yana dizin. Kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini yumurta ile çırpın ve sebzelerin üzerine yayın. Haşhaş tohumu serpip, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Haşhaş: Yaprağından tohumuna kadar her kısmı yemeklerde kullanılabilen çiçekli bir bitkidir. Yaprakları salatada, tohumları hamur işleri, tatlılar, makarna ve pilavda, patatesli yemeklerde değerlendirilir.


Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri