Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabaklı pay
Kabaklı pay
Pratik Kabaklı pay Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
15 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı krema
8 dilim pastırma
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet yumurta

Hazırlanışı: Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin. Kalan milföy hamurlarını kalıbın kenarlarına çapraz gelecek şekilde dizin. Kalıbın dibine serdiğiniz milföylerine üzerine pastırma dilimlerini dizip, üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.mısır ununu suyla açıp, kaşar peynirinin üzerine yayın. Tereyağında uzunlamasına kestiğiniz kabak ve kırmızı biber dilimlerini soteleyip, mısır ununuz üzerine bir dilim kabak bir dilim kırmızı biber olacak şekilde yan yana dizin. Kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini yumurta ile çırpın ve sebzelerin üzerine yayın. Haşhaş tohumu serpip, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Haşhaş: Yaprağından tohumuna kadar her kısmı yemeklerde kullanılabilen çiçekli bir bitkidir. Yaprakları salatada, tohumları hamur işleri, tatlılar, makarna ve pilavda, patatesli yemeklerde değerlendirilir.


Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri