Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı akıtma
Kıymalı akıtma
Pratik Kıymalı akıtma Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Hamuru için: 15 çorba kaşığı un
İki buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
içine: 200 gram kıyma
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/3 demet maydanoz, tuz
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
üzerine: rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Ayrı bir yerde hamur malzemelerini iyice karıştırıp, boza kıvamında pütürsüz bir karışım elde edin (gerekirse su ekleyin). Margarinle hafif yağlanmış teflon tavaya, 2 kepçe dolusu hamur malzemesinden döküp, iki tarafını da kızartın. 26 cm çapındaki fırın tepsisine ilk akıtmayı koyun. Üzerine iç malzemesinden 2 çorba kaşığı dolusu serpin. Tekrar yufka ve kıymalı harçtan koyun. Bunu kabınızın derinliğine göre 3 ya da 4 akıtma üst üste gelecek biçimde hazırlayın. En üstte kıymalı harcın kalmasına dikkat edin. Ardından 1 çorba kaşığı unu, 2 çorba kaşığı zentinyağıyla kısık ateşte kavurun. Üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırın ki, topaklanması. 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Boza kıvamına gelince, sosu akıtmanın üzerine gezdirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri