Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı kolay tart
Ispanaklı kolay tart
Pratik Ispanaklı kolay tart Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet yufka
2 adet soğan
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ + 1 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım kg ıspanak (semizotu veya pazı da olur)
2 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürüp, yağlanmış tepsiye yufkaları buruşturarak serin. Doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. İnce kıyılmış ıspanağı ilave edin. Su kalmayacak şekilde kavurun. Peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Bu harcı yufkaların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri