Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı fırıldaklar
Ispanaklı fırıldaklar
Pratik Ispanaklı fırıldaklar Tarifi

Malzemeler: 5 adet için
250 gram ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet milföy hamuru
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Milföy hamurlarını düz bir zemine yerleştirin. Hamurların orta kısmından su bardağının ağzı ila yvarlaklar çıkarın. Daha sonra 5 adet milföyün ortalarına ıspanaklı harcı pay edin. Üzerlerine kalan 5 adet milföy hamurlarını kapatın. Kenarlarına çatalla şekil verin. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri