Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı fırıldaklar
Ispanaklı fırıldaklar
Pratik Ispanaklı fırıldaklar Tarifi

Malzemeler: 5 adet için
250 gram ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet milföy hamuru
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Milföy hamurlarını düz bir zemine yerleştirin. Hamurların orta kısmından su bardağının ağzı ila yvarlaklar çıkarın. Daha sonra 5 adet milföyün ortalarına ıspanaklı harcı pay edin. Üzerlerine kalan 5 adet milföy hamurlarını kapatın. Kenarlarına çatalla şekil verin. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri