Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı fırıldaklar
Ispanaklı fırıldaklar
Pratik Ispanaklı fırıldaklar Tarifi

Malzemeler: 5 adet için
250 gram ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet milföy hamuru
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Milföy hamurlarını düz bir zemine yerleştirin. Hamurların orta kısmından su bardağının ağzı ila yvarlaklar çıkarın. Daha sonra 5 adet milföyün ortalarına ıspanaklı harcı pay edin. Üzerlerine kalan 5 adet milföy hamurlarını kapatın. Kenarlarına çatalla şekil verin. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri