Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Frambuazlı Tart
Frambuazlı Tart
Pratik Frambuazlı Tart Tarifi

Malzemeler: (20 Parça)
1 Paket Pandispanya Hamuru
250 gr. Un (1+2/3 Su Bardağı)
100 gr. Toz Şeker (1/2 Su Bardağı)
Tuz
150 gr. Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
200 gr. Süt Kreması
2 Paket Vanilya
1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş)
500 gr. Frambuaz (Dondurulmuş)
Pudra Şekeri
 
Hazırlanışı:
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun.
Bütün malzemeyi elinizle karıştırın. Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın. Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün.
Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin. Sıcak fırının üstten 2. rafında rafında 30 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin.


Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri