Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balkabaklı sufle
Balkabaklı sufle
Pratik Balkabaklı sufle Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg balkabağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
 bir tutam muskat
2 adet doğranmış sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurtanın sarısı
2 dilim bayat ekmeğin içi
tuz, galeta unu

Hazırlanışı: Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin. Başka bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ve muskatı ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp içine küp doğranmış sosisleri koyun. Karıştırarak kabaklara ilave edin. Çırpılmış yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve ekmek içini koyup karıştırın. Kalıbı yağlayın. Galeta unu serpin. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Bir tepsiye su koyup, kalıbı içine yerleştirin. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Yuvarlak sandviç ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesin. Bir kasede labne, ince kıyılmış salam, kabuklarıyla birlikte küp doğranmış salatalık ve kırmızı biberi karıştırın.

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'dan sunumu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek. Mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri