Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balkabaklı sufle
Balkabaklı sufle
Pratik Balkabaklı sufle Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg balkabağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
 bir tutam muskat
2 adet doğranmış sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurtanın sarısı
2 dilim bayat ekmeğin içi
tuz, galeta unu

Hazırlanışı: Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin. Başka bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ve muskatı ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp içine küp doğranmış sosisleri koyun. Karıştırarak kabaklara ilave edin. Çırpılmış yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve ekmek içini koyup karıştırın. Kalıbı yağlayın. Galeta unu serpin. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Bir tepsiye su koyup, kalıbı içine yerleştirin. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri